Doğru Hayvancılık İçin Barınak Planlaması / Farm Planning For Correct Livestock
top of page

Doğru Hayvancılık İçin Barınak Planlaması / Farm Planning For Correct Livestock

Hayvancılığa yeni başlayacaksanız veya varolan çiftliğinizi yenilemeyi düşünüyorsanız barınak planlaması sizin için çok önemlidir. Burda hiç büyümeyecekmiş gibi plan yapmak yapılacak en büyük hatadır. Gelecek yıllarda kapasiteniz artacakmış gibi düşünmeniz en doğrusu olacaktır. İlk başta arsa seçimiyle başlamanız gerekiyor. Burdaki detaylar çok önemlidir. İkinci olarak ahırın modeli Açık Barınak veya Yarı Açık Barınak olacak ona karar vermeniz gerekmektedir. Barınakta çatı yüksekliği, hakim rüzgarlarını yönü, hayvanlara sağlayabileceğiniz metrekareler, yataklıkların pozisyonu ve şekli, rahat yem yiyebilmeleri, suya rahat ulaşımı gibi detayları çok iyi düşünmek gerekir. Bunları bölgenizin koşullarına göre seçmeniz gerekmektedir.




Üçüncü olarak seçilecek malzeme ve ekipman ve buna uygun barınak modeli. Örneğin, otomatik sağım robotlarında ahır modellerini en kolay kullanımlı ve basit dizayn edin. Böylelikle işçilik masraflarından ve olabilicek hayvan kayıplarından kurtulursunuz. Hayvan refahını sağlamak herşeyden önemlidir. Çünkü sizi karlılığa geçirecek onlardır. Siz onlara güzel ve iyi ne sunarsanız onlarda size onu verirler. Buna emin olabilirsiniz. Ahır planlaması için herzaman bizlerden bilgi alabilirsiniz. Doğru planlamanız için elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.


Barınak planlaması ve çizimiyle ilgili olarak bizimle her zaman irtibata geçebilirsiniz.


Farm Planning for Correct Livestock

If you are just starting out or are planning to renew your existing farm, shelter planning is very important for you. The plan is to make a plan as if it never grows. In the coming years, it will be best to think that your capacity will increase. First, you need to start with the land/field selection. The details are very important. Second, the barn model needs to make you decide whether it will be Open Shelter or Semi-Open Barn. In the shelter, you should think very well about the details such as the height of the roof, the direction of the prevailing winds, the squares that you can provide to the animals, the position and shape of the beds, the comfortable eating facilities, the easy access to the water. You need to select them according to the conditions of your region.


Third, the material and equipment to be selected and the corresponding shelter model. For example, in DeLaval VMS automatic milking robots, design the barn models in the easiest and simplest way. In this way, you can get rid of labor costs and animal losses. Animal welfare is more important than anything. Because they are the ones who will put you on profitability. Whatever you give them you will get the best from your animal. You can be sure of that. You can always get information from us for barn planning. We'll help you plan as well as we can.

You can contact us whenever you want. We will be happy to help you about your dream farm planning.

delavaltrakya@gmail.com

309 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page