Neden DeLaval VMS V300 Süt Sağım Robotu?
top of page

Neden DeLaval VMS V300 Süt Sağım Robotu?

Dünyada oldukça yaygın olarak kullanılan otomatik sağım sistemleri Türkiyede yaygınlaşmaya başladı. Otomotik Sağım sistemlerinin çiftliğinize ve yaşam kalitenize katkısı çok fazladır. Üst düzey otomatik sağım makinesi VMS™ Otomatik Sağım Sistemi, sizin çiftliğinize ve çalışanlarınıza başka çiftlik faaliyetlerinize odaklanmanız için zaman kazandırırken inek sürünüzden maksimum düzeyde süt verimi elde etmenizi sağlar.

Başlıca Faydalarını kısaca şöyle sıralıyabiliriz;


-İnekleri en uygun şekilde yemleyin

Ağır işe dayanıklı paslanmaz çelik durak, dizayn ve mühendislik arasındaki mükemmel uyumu sunar. Robot kol, kapılar ve robot iskeleti, istasyona benzersiz, ödüllü görüntüsünü kazandırmak ve kolay temizlik için elektropolisajlanmıştır. İstasyonun geri kalanı fırçalanmış veya boyanmış paslanmaz çeliktir. Robot kol, ortam koşulları ne olursa olsun tutarlı performansın yanı sıra güç ve güvenilirlik sağlar. Hidrolik mekanizma sadece 3 veya 4 saat çalışır. Bu sebeple, kompresörün devamlı çalışması ile kıyaslandığında enerji tüketimi çok düşüktür.


-Süt kalitesini ve hayvan sağlığını geliştirin


Sağımdan önce kirleri temizlemek ve yumuşak ve esnek olmaları için meme başları temizlenirken aynı zamanda hızlı süt salma teşvik edilir. DeLaval VMS’de inek dostu, doğru başlık çıkarma için ICAR onaylı meme başı başına işlem yapan süt ölçümü vardır. Meme başı yıkama kadehi ve sağım kadehlerinin içi ve dışı bakteri transferi riskini en aza indirmek için her bir inekten sonra durulanır. Sağım sona erdiğinde meme başlarına DeLaval VMS onaylı bir meme başı dezenfektanı uygulanır. Muntazam meme başı kaplaması meme başlarını ve memeyi bakterilere karşı korur.


-Sağım verimliliğini geliştirin


DeLaval VMS meme başını daha hızlı arar. Günde yaklaşık 15 dakika kazandırır. Bazı ineklerde meme başları arasında sağım zamanı bakımında büyük farklılıklar olduğundan, bu gibi meme başlarından erken başlık çıkarma daha yüksek meme sağlığı riski veya süt verimi kaybına sebep olmamıştır. Bu özellik daha kısa sağım süresi ve daha yüksek kapasite ile sonuçlanır. DeLaval VMS ile soğutma sistemi arasında gelişmiş iletişim de vardır. Süt toplama başladığında DeLaval VMS sağıma devam edebilir. DeLaval VMS soğutma tankının boşalması bitmeden yıkamaya başlayabilir. Bu da sağım için gün başına 15 dakikalık daha fazla kapasite ekler.



Daha fazla bilgi almak için bizimle her zaman irtibata geçebilirsiniz.

Bize delavaltrakya@gmail.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

175 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page