Sağlıklı Sürüleriniz İçin Ayak Bakımının Önemi / The Importance of HoofCare For Your Animal Herd
top of page

Sağlıklı Sürüleriniz İçin Ayak Bakımının Önemi / The Importance of HoofCare For Your Animal Herd

Size bugün biraz Türkiye' de genel olarak çiftliklerin pek önem göstermediği ayak bakımı hakkında birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. Türkiye'de periyodik olarak ineklerin ayak bakımları zamanında yapılmadığı için bazı problemler ortaya çıkmaktadır. Bunları minimuma indirebilmek sizin elinizdedir. Burda ilk önem göstereceğiniz konu yem rasyonunuzdur. Bunu ziraat mühendisiniz ve veterinerinizle beraber yapmanız gerekmektedir. Yem rasyonunuzun içeriği ve değerleri ayak problemleri oluşmaması için çok önemlidir. İkinci önemli konu ise ayak bakımlarının periyodik yapılması gerekmektedir. Bu konuda ayak banyolarıda büyük önem kazanıyor. Genelde, sağım sonrası ineklere ayak banyosu uygulanıyor. İşte bu noktada; DeLaval olarak otomatik ayak banyosu AFB1000’ i sunuyoruz. AFB 1000 model ayak banyosu yardımıyla, para ve zamandan tasarruf ederken sürünüzde etkili bir ayak bakımı programı elde edebilirsiniz. Her zaman dediğimiz gibi, başımıza kötü bişey geldiğinde değil, gelmeden önce koruyucu hekimlik yapmamız sizi karlılığa ve daha sağlıklı sürüye ulaştıracaktır. Tırnak bakımı sadece tırnaklarla ilgili değil DeLaval, sadece toynak için değil, aynı zamanda ineklerin zamanlarını harcadığı ortamı da içeren “toplam tırnak bakımı” yaklaşımını benimsiyor. Bunu yapmak, hem semptomların hem de ayak problemlerinin nedenlerinin hızlı, güvenli ve kapsamlı bir şekilde ele alınmasını sağlar. Enfeksiyonunu durdururEnfeksiyon problemleri toynaklı bir sağlık sorunu olarak büyümekte ve kolektif veya bireysel tedaviler yoluyla yayılmalarının sınırlandırılması iyi tırnak sağlığının korunması için anahtardır. DeLaval bu alanda bir dizi etkili çözümü geliştirdi ve kapsamlı bir şekilde test etti. Tırnak sorunları önlemek DeLaval'ın “toplam tırnak bakımı” yaklaşımı, düzenli tırnak banyoların yanı sıra, sürülerin aynı zamanda, acı çeken hayvanlar için de değerlendirilmeli ve bu hayvanlardan muzdarip olan hayvanları tedavi etmek için alınmalıdır. Olası nedenleri tanımlamak için her çiftlikte bir risk değerlendirmesi yapılmalı ve daha fazla problemi önlemek için uygulanan protokoller uygulanmalıdır. En iyi uygulamaların ve DeLaval'ın pazar lideri tırnak bakım ürünlerinin kombinasyonu, çiftçilerin sağlıklı bir sürü ve karlı bir çiftlik oluşturmasına yardımcı olur. DeLaval ayak banyosu AFB1000

Dayanıklı yapı: Sahip olduğu malzeme kalitesi sayesinde çok uzun ömürlüdür. Kolay kolay kırılma bükülme gibi durumlar olmaz. En önemlisi ise; üzerinde ineklerinizin basacağı ve zarar görebiliceğim herhangi bir sivri kısım yoktur.

Tam otomatik doldurma ve tekne temizliği: Tamamen otomatik sistemdir. Sizin herhangi bir uygulama yapmanıza gerek yoktur.

Zaman ve işçilik tasarrufu: Zamandan ve işçilikten çok büyük tasarruf sağlıyorsunuz.


www.delavaltrakya.com - delavaltrakya@gmail.com






 

The Importance of HoofCare For Your Animal Herd

Today, I would like to share a few details about foot care that too much importance in Turkey. There is some hoofcare problem in most of farms in Turkey because of not periodically hoofcare . It is in your hands to be able to bring them down. The first thing to pay attention is your feed ration. You should do this with your agricultural engineer and veterinarian. The content and values ​​of your feed ration are very important to prevent foot problems. The second important issue is the periodical maintenance of hoofcare. Foot baths gain great importance in this regard. Generally, hoofcare are applied to the cows after milking. At this point; As DeLaval we offer the automatic footh bath AFB1000. With the help of the AFB 1000 foot bath, you can get an effective foot care program in your herd while saving money and time. As we always say, when we get something bad, not before happened, our preventive medicine will bring you to profitability and healthy flocks.

Hoof care is not just about hooves

DeLaval takes a “total hoof care” approach, catering not just for the hooves, but also the environment in which the cows spend their time. Doing so ensures that both the symptoms and the causes of hoof problems are dealt with quickly, safely and comprehensively.

Stop infection in its tracks

Infection problems are growing as a hoof health issue and limiting their spread through collective or individual treatments is key to maintaining good hoof health. DeLaval has developed and thoroughly tested a number of effective solutions in this area.

Prevent hoof problems

DeLaval’s “total hoof care” approach recommends that, apart from regular hoof baths, herds should also be assessed for lameness and actions taken to treat those animals that suffer from it. A risk assessment should be carried out on every farm to identify possible causes, and protocols implemented to prevent further problems. The combination of best practices and DeLaval’s market-leading hoof care products help farmers maintain a healthy herd and a profitable farm. DeLaval AFB HoofCare 1000

Durable construction

Fully automatic filling and basin cleaning

Saves time and labor

57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page